martes, 12 de enero de 2016

Bodegues

Marqués de Arviza és la segona bodega més antiga de La Rioja. Les seves instal·lacions daten de l'any 1874 i s'aixequen sobre calats dels segles XVI i XVII.

L'edifici principal va romandre tancat molts anys, durant els quals va servir de refugi per a la multitud de veremadors que, arribats de diferents llocs, venien a recollir el raïm de la zona. Un gran incendi va destruir part de les instal·lacions i va fer falta una gran obra de reconstrucció i rehabilitació per fer de la vella bodega, el lloc que és avui dia.

En aquestes obres, es va tenir sempre present la necessitat de mantenir la disposició original dels edificis i calats i, es va treballar amb molta cura per a mantenir el patrimoni artístic com un llegat de la història riojana.

Cada un dels arcs que composen els passadissos subterranis, destinats a la elaboració i criança dels vins, representa un hivern de treball i dedicació i una obra d'art de la qual podem gaudir en l'actualitat.

Tot aquest esforç és degut a les immillorables condicions tèrmiques que posseeixen per a la criança i emmagatzematge dels vins; guardant durant tot l'any una temperatura constant aproximada de 14ºC.

El propòsit d'aquesta bodega és oferir vins negres de molta qualitat i gran personalitat; utilitzant raïms procedents d'una selecció de petites vinyes que mostren el caràcter de les diferents varietats de la regió. Els raïms seleccionats a la taula de selecció són premsades a la bodega, seguides d'una fermentació en dipòsits de formigó, ideals per a mantenir la temperatura adient per aquest procés.

Les galeries de pedra de cadirat sustentades per arcs faixons presenten unes condicions de temperatura i humitat per a la criança en bótes dels nostres vins.


Las galerías de piedra de sillería sustentadas por arcos fajones presentan unas condiciones de temperatura y humedad inmejorables para la crianza en barrica de nuestros vinos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario